Bihać: Troje teško povređeno u tuči, uništen inventar

BIHAĆ – U privremenom prihvatnom centru Bira u Bihaću sinoć se dogodila masovna tuča migranata, u kojoj je povređeno desetak migranata, od kojih najmanje troje teško.

Povređena su i dva policajca, navodi bosanski sajt Klix.

Kako dodaje, tokom sukoba pričinjena je znacajna materijalna šteta, uništeni su kreveti i ostali inventar unutar kompleksa Bire.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić rekao je da je policija identifikovala 33 osobe učesnika obračuna.

On je dodao da je 11 osoba lišeno slobode, među kojima je osam državljana Avganistana, dve osobe iz Indije i jedna iz Pakistana, zbog sumnje da su počinili krivično delo.

Šiljdedić ističe da je još rano govoriti o kolikoj se šteti radi.

„Razmere tuče zaista su velike i sve okolnosti tek treba da se utvrde. Policija je i dalje na licu mesta iz preventivnih razloga, a javni red i mir je stavljen pod kontrolu“, rekao je Šiljdedić.

Sinoćni sukob u nekadašnjoj fabrici Bira najveći je otkako je na ovoj lokaciji formiran privremeni prihvatni centar za migrante, u kojem se, prema poslednjim podacima, nalazi oko 2.000 migranata i izbeglica.

Do sukoba je došlo oko 21 sat, a policiji su ga prijavili pripadnici zaštitarske službe, koja radi na obezbeđenju centra.

Oni su u pozivu rekli da je izbila masovna tučnjava migranata i da je „nemoguće kontrolisati situaciju“.

Portal USN juče je objavio da je policija privela više od 50 osoba koje su učestvovale u obračunu.

Kako je ranije objavljeno, povređeni su primljeni u Kantonalnu bolnicu „Dr Irfan Ljubijankić“, a neki od njih su zadobili teže povrede.

Policija USK je, kako se podseća, prošle sedmice izvršila pretres privremenog prihvatnog centra BIRA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar