Bil Gejts upozorava: Pripremite se na još gore

Bil Gejts upozorio je da bi u budućnosti mogao da nas zadesi virus jednako zarazni patogen, ali s mnogo većom stopom smrtnosti.

Osnivač Majkrosofta, pozvao je bogate zemlje da ulože milijarde dolara u razvoj vakcina kako bismo se mogli pripremiti za sledeću globalnu epidemiju.

Gejts je kazao da iako su delta i omikron varijante kovida 19 neke od najzaraznijih virusa do sada, ovaj bi mogao biti sa mnogom većom stopom smrtnosti, piše Finacial Times, a prenosi „Blic“.

Fondacoja “Bill & Melinda Gates” i britanski “Wellcome Trust” donirali su 300 miliona dolara Koaliciji za inovacije u pripremi za epidemiju (CEPI), koja je pomogla pri formiranju programa Covax koji obezbjeđuje vakcine zemljama s niskim i srednjim dohotkom, piše Index.

Organizacija nastoji prikupiti 3,5 milijardi dolara kako bi se moglo smanjiti razdoblje dobijanja nove vakcine na samo 100 dana. Gejts je kazao da su svetski prioriteti “čudni” te da se danas filantropi i bogate vlade moraju uključiti u rešavanje problema nejednake raspodele vakcina.

„Kada je reč o trošenju milijardi za spasavanje triliona u smislu ekonomske štete i desetina miliona života, rekao bih da se radi o prilično dobroj polisi osiguranja, rekao je Gejts, napominjući kako bi takav naizgled ogroman napor, čak i u ekonomskom smislu, sprečio mnogo goru štetu“, rekao je on.

Gejts je rekao da su dva velika donatora razvoja vakcine tokom pandemije kovida 19, CEPI i američka vlada, bili “hrabri” jer su uložili u razvoj potencijalnih vakcina.

„Ostatku sveta koji sebi ne može priuštiti takva ulaganja treba neko na njihovoj strani.

Profesorica Šeri Gagandip Kang, članica odbora CEPI-ja i virolog na Christian Medical Collegeu u Veloreu u Indiji, rekla je da bi trebalo da očekujemo ​​da će zemlje svoje nacionalne interese staviti na prvo mesto, prenosi Bankar.me.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bil Gejts
Komentari (25)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Moze li neko da zaustavi ovog bolesnika? On je psihopata koji unistava celu planetu. Nije mi jasno da ne postoji neko da ga zaustavi!

  • Anonimni

    Jel to gejts opet traži para

    • Majka

      Go@no treba obesiti!

      • Anonimni

        Bil, molim te ostavi nas na miru.

      • Anonimni

        Zna li ko gde ovaj živi?

      • Anonimni

        On je najvece zlo sveta. Nek se poubijaju oni kojima život više ništa ne znači,

  • Emanuel

    Narode Božiji, ne dajte se polakomiti pričama. Bog je ljubav, može li čoveka ljubiti onaj koji psuje Boga, koji huli na Tvorca i sve što je od Njega? Koji sebe grade dostojnim i mudrim a Gospodu se rugaju, zar će vam oni dati šta dobro? Bogomrzci i antihristova posada može li vas voditi u pobedu, ili zaviti rane, spasiti od zla koje je iz nihovih ruku izašlo. Mač koji su isukali da vam presude, hoće li vas njime braniti, i od koga? Ne budite nemudri, nego mudri. Ptičari koji vas zarobljene ubijaše bez milosti, sada vas ubeljenim rukavicama namamljuju u zamku. Nudiće vam semenje, zatim hleb otrovani, a na posletku daće vam odrezak velik veći od vaših usta, da pomame koga mogu. Ali ja dadoh oči ovom narodu, i uši mu dadoh i um bistar, i svrh svega volju slobodnu.. Da ne pohuli za dobro koje dadoh. Nego sam da bira put svoj a u onaj dan odvojiće Gospod ovce od jaraca.

    • Anonimni

      znaci brate, da se ne vakcinisemo?

      • AntiBil

        Tako je brate!

    • Koviljka

      Ovaj preti opet! Opet je osmislio kako na još efikasniji način da smanji broj stanovnika Planete! Samo da bi g*vnar opet zaradio! VELIKI FILANTROP! ŠIZOFRENIK. A u Pensilvaniji u jednoj laboratoriji nađeno 6-est bočica, epruveta sa Variolom. Bolesnik bolesni!

  • Moravac

    Može da nas spase samo „treći svetski rat“ inače smo naje.ali od ovog nelečenog manijaka..!Kada bude crk’o -proglasićemo “ dan svetske radosti “ uz prigodan tekst na bilbordima: „Pojačaj temperaturu u paklu,bitango !!“

    • Mile

      Dzabe I da crkne postavice novu marionetu

      • Duda

        Ma samo neka crkne nakaza.

  • Anonimni

    Ne znam samo kako smo opstali do sada… tj. od WW2 nije bilo svetske epidemije, a sada nam ovi prognoziraju svako malo – i to bas kad su oni usli u biznis oko vakcina i lecenja, a nauka napradovala dovoljno da mogu da se prave bolesti u malo opremljenijoj laboratoriji. Slucajnost.

    • Vlada

      Jel to ovaj nas zajebava

      • Anonimni

        DOKLE VIŠE?

  • Branka7

    I mene hvata jeza od ovog odvratnog bogataša koji je samo jedan u nizu onih koji se igraju životima nas običnih smrtnika .Zna on vrlo dobro kakve su igre povezane sa Covid19.Nekoliko ljudi se obogatilo na račun ostatka sveta .Ovo je proizvelo ekonomsku krizu u čitavom svetu i biće sve gore ,jer kako se može pročitati već odavno najavljuju nove zarazne bolesti nove pandemije.Nije bitno dal’nas samo plaše ili će to zaista da se desi kad strah zavlada na čitavoj planeti on za sobom povuče i ekonomiju i psihičko zdravlje čitave svetske populacije .Štete su već nesagledive i biće još gore dok se ovakvim ludjacima i psihopatama ne bude sudilo .

    • Anonimni

      Potpuno si u pravu, običan narod su zamorcici bolesnom bogatasu. Pa ovo je uništavanje čovečanstva

  • Branka

    Hvata me jeza od njega.

  • Radoslav Radović

    Ne treba biti posebno pametan dabi se između redova moglo pročitati da ovaj dobro zna ko stoji iza onih koji prave te smrtonosne viruse, jr kako bi se drugačije pravila vakcina za njih.To je biološki rat protiv cijelog čovječanstva, a Ujediljene nacije mirno gledaju cijeli proces i ta svjetska zdravstvena organizacija koja je samo mrtvo slovo na papiru.

    • Anonimni

      A sve Indijci,kod njih jos suga postoji

  • Darija

    Ako BG to kaže, onda treba vjerovati, jer to znači da je te nove mikrobe već pripremio u svojim laboratorijama.

    • Anonimni

      Trebalo bi pod hitno eliminisati, Bil Gejtsa i njemu slične i sve bi se vratilo u savršenu normalu.

    • Marija

      Vi ste svi poludeli; prevazišli ste sve mrzitelje u tolikoj mržnji.

      • Dobi

        Prvo stvori problem da bi ga onda resavao,ima li većih psihopata od ovih milijardera koji su opljačkali cele planetu I sve ljude na Zemlji pa sad neguju i izivljavaju svoju sizofreniju nad stadom ovaca u koje su nas pretvorili a zbog čega to rade, ni sami ne znaju,čisto iz hira i bolesne genetike.