Bili superzabrinuti za Alepo, a sada ga ne pominju

Portparol Ministarstva odbrane Rusije generalmajor Igor Konašenkov izjavio je da je ovo ministarstvo iznenađeno time što međunarodne organizacije ne pružaju pomoć civilima Alepu, iako je prošlo već mesec dana otkad je ovaj sirijski grad oslobođen od ekstremista.

„Iznenađuje to što, nakon perioda superbliske pažnje koju su Alepu posvećivale međunarodne organizacije, uključene u proces humanitarnog uklanjanja mina, mesec dana kasnije nema nijedne inicijative za pružanje pomoći ljudima u gradu“, rekao je Konašenkov, prenosi Tas s.

On je upitao da li je telo UN koje se bavi deminiranjem i Ženevski međunarodni centar za humanitarno deminiranje svesno činjenice da obavljanje poslova u Alepu od sredine decembra ne nosi rizik po život i da su svi putevi prema gradu apsolutno slobodni i bezbedni.

„Znaju oni to, sigurno. To je dobro poznato i predstavnicima UNICEF-a i Kancelarije UN za koordinaciju humanitarnih poslova, koji su glavna tela UN za pružanje pomoći deci i odraslima, koji pate zbog vojnih akcija“, naveo je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Alephumanitarna pomoćUnicefzabrinutost
Komentari (0)
Dodaj komentar