Bizarni performans, polovne WC šolje na biogradskoj rivi

SPLIT – Na biogradskoj rivi danima se događa neobičan performans, postavljanja WC šolja na trg ispred zgrade gradske uprave, što intrigira lokalnu javnost, a znatiželjni turisti su već počeli da prave selfije.

Prema pisanju splitske Slobodne Dalmacije WC šoje su se prvi put pojavile u utorak pod prozorima gradonačelnika Ivana Kneza. Prvo su, kažu, bile samo dve, koje su sutradan uklonjene, ali je u četvrtak osvanulo desetak.

Biograđani nagađaju o čemu se radi, a dovitljivi turisti uz WC šolje prave selfije i gradskoj administraciji dovikuju da im je nestalo toalet papira.

U nedostatku zvaničnih informacija, građani nagađaju ko polovnom sanitarnom opremom nešto želi da poruči i kome.

Po jednima se radi o obesnoj igri dokone mladeži, po drugima je WC šolje postavila grupa građana da bi gradskoj vlasti signalizirala nezadovoljstvo činjenicom da mnogi stanovnici Biograda još uvek nemaju kanalizaciju iako za nju izdvajaju već dvadesetak godina i sada sumnjaju da će priključke dobiti skorije.

A onda je, kažu, sumnja pala da ove „sanitarne instalacije“ radi sam gradonačelnik Ivan Knez.

Slobodna Dalmacija konstatuje da je ono što je zaista čudno činjenica da se, inače, predusretljivi gradonačelnik Knez ne javlja na pozive novinara.

List piše da je tako gradonačelnik Knez postao glavni osumnjičeni zbog ove čudne inicijative, ali pitanje na koje zasad nema odgovora je: „Zašto“?.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar