Blinken: Rusija nije uspela u Ukrajini

KIJEV – Američki državni sekretar Entoni Blinken ocenio je danas da Rusija „nije uspela u Ukrajini, ali Ukrajina uspeva“.

„Rusija je nameravala da oduzme suverenitet Ukrajini, da joj oduzme nezavisnost, ali nije uspela“, rekao je Blinken tokom konferencije za novinare na nepoznatoj lokaciji u blizini poljsko-ukrajinske granice, prenosi CNN.

Blinken je ukazao da je Rusija pokušala da potvrdi moć svoje vojske i svoje ekonomije.

„Mi, naravno, vidimo upravo suprotno. Ne znamo kako će se dalje odvijati ovaj rat, ali znamo da će suverena nezavisna Ukrajina postojati mnogo duže nego Putin na političkoj sceni“, rekao je Blinken.

Američki državni sekretar i sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin sastali su se juče u Kijevu sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i drugim ukrajinskim zvaničnicima.

Blinken je potvrdio Zelenskom da će se američke diplomate vratiti u Ukrajinu, rakao je jedan visoki zvaničnik stejt departmenta i dodao da je američki državni sekretar najavio da će predsednik SAD Džozef Bajden imenovati diplomatu Bridžit Brink, koja je trenutno na dužnosti američke ambasadorke u Slovačkoj, za ambasadorku SAD u Ukrajini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar