Bogati ruski tinejdžer izmasakrirao druga zbog video-igrice (video)

Tinejdžer iz Rusije osuđen je na tri i po godine zatvora zbog brutalnog ubistva svog vršnjaka kojeg je usmrtio jer ga je ovaj pobedio u video-igrici, prenose brojni britanski mediji.

Vasja Turda, 15-godišnjak iz mesta Nizhnyaya Apsha na severu Rusije, pozvao je prijatelja Vasiju Popa u svoju kuću kako bi mu pokazao novi softver.

Nekoliko sati kasnije, Pop je pronađen mrtav. Na njegovom telu otkriveno je 27 rana nastalih od uboda nožem. Pronašla ga je Turdina baka.

„Imao je 27 ubodnih rana. Glava mu je bila skoro odsečena, a vrat prerezan od uva do uva“, rekao je žrtvin otac Mihail Pop. Patolozi su utvrdili da je telo 15-godišnjeg dečaka bilo izmrcvareno.

Policija veruje da je između dvojice tinejdžera došlo do svađe jer je Pop bio bolji od Turde u igrici. Turda ga je zatim ubo nožem, nakon čega je Pop uspio pobeći iz sobe, međutim Turda ga je ulovio i izbo do smrti. Objavljene su policijske fotografije iz kuće pune tragova krvi.

Kako prenose britanski mediji, Turda je sin bogatog biznismena Vasilija. Porodica živi u Nizhnyayi Apshi, jednom od najbogatijih sela u Rusiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rusijatinejdzerubistvovideo igra
Komentari (0)
Dodaj komentar