Borci: Vlada da se ogradi o skandaloznih izjava Radulovića

PODGORICA – Udruženje boraca ratova od 1990. godine Crne Gore pozvalo je Vladu Crne Gore da se ogradi od, kako navode, skandaloznih izjava ministra spoljnih poslova Đorđija Radulovića prilikom polaganja venaca na ulazu u bivši ratni vojni zatvor u Morinju.

Iz tog udruženja poručuju da polaganje venaca na mestu gde niko nije ubijen, i izjave koje su usledile na štetu su ugleda Crne Gore i istine o slučaju Morinj koji je okončan pravosnažnom presudom Višeg suda u Podgorici, a bivši zatvorenici materijalno obeštećeni, pri čemu im je crnogorsko tužilaštvo i sudstvo bilo žestoko naklonjeno u odnosu na optužene pripadnike JNA i interese Crne Gore.

Udruženje je saopštilo da se ministar, pozivajući se na duh nove Crne Gore, zapravo poneo u duhu spoljne politike prethodne vlasti koja je, kako su kazali, bezuslovno prihvatila hrvatsko viđenje ratnih dešavanja iz devedesetih i ignorisanje žrtava ratnih zločina hrvatske paravojske nad pripadnicima JNA iz Crne Gore.

“Zato su na ovom manipulatorskom političkom skupu pranja hrvatskih zločina u oružanoj secesiji devedesetih i prebacivanja krivice u tuđe dvorište, svi na isti način govorili o ‘strahotama’ Morinja pri čemu ni jednom rečju nisu pomenuti hrvatski ratni logori i zločini u njima poput splitske ‘Lore’, kao ni druga zločinačka stratišta u Hrvatskoj i BiH u kojima su pripadnici hrvatskih oružanih formacija zverski mučili i klali crnogorske državljane – zarobljene pripadnike JNA, poput onih dvadeset dvojice iz nikšićko – šavničke i barske grupe”, navodi se u saopštenju.

Borci su pozvali ministra Radulovića, i odgovorno lice Hrvatskog nacionalnog veća u Crnoj Gori da se javno oglase povodom navedene tvrdnje o zatočenju Hrvata iz Boke u Morinju, kad se, kako ističu, „već nisu oglasili o skorašnjem svojatanju Boke iz Hrvacrne tske“.

Prvi put od ratnih dešavanja ministri Radulović i njegov gost hrvatski kolega Gordan Grlić Radman položili su vence juče u Morinju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar