Boris Džonson: Ekonomske sankcije Zapada možda nisu dovoljne

„Moramo imati u vidu da ove mere Velike Britanije i naših saveznika, drakonske sankcije, jačanje NATO odbrane, napori naših ukrajinskih prijatelja, možda neće biti dovoljni da odvrate rusku agresiju, rekao je Džonson na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, prenela je agencija RIA Novosti.

Britanski zvaničnik je dodao i da ako zapadne nacije ne budu ispunile obećanja da će podržati ukrajinsku nezavisnost to će imati štetne posledice širom sveta, uključujući Tajvan.

Boris Džonson: Ogromna solidarnost Zapada može da odvrati Putina

Zapad mora da pokaže ogromnu solidarnost ako želi da ubedi predsednika Vladimira Putina da ne izvrši invaziju na Ukrajinu, poručio je britanski premijer Boris Džonson uoči dolaska na Minhensku bezbednosnu konferenciju.

„Još postoji šansa da se izbegne nepotrebno krvoproliće, ali će za to biti potrebna ogromna zapadna solidarnost, nešto što još nismo videli u novijoj istoriji“, naveo je Džonson u izjavi uoči posete Minhenu, prenosi Rojters.

Jednistvom Zapada protiv ruske invazije Ukrajine

Zapadu će biti potrebno velika potvrda jedinstva ako želi da ubedi ruskog predsednika Vladimira Putina da izbegne „katastrofalnu“ invaziju na Ukrajinu.

To je izjavio danas britanski premijer Boris Džonson uoči dolaska na Bezbednosnu konferenciju u Minhenu na kojoj je ukrajinska kriza dominantna tema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar