Boston gloub: I Šešelj podržava Trampa

Kontroverzni kolumnista američkog „Boston Globa“ Aleks Beam svrstao je Vojislava Šešelja na listu VIP licnosti koje podržavaju predsednickog kandidata Republikanske stranke Donalda Trampa, prenosi „Blic“.

„Upoznajte glavnog čoveka koji pruža podršku Trampu – Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne strake (SRS) iz Srbije, kojem se sudi za ratne zločine. Znate šta je njima dvojici zajedničko? Uvredljive izjave o Muslimanima, a Šešelj ce pomoci i da srpski Amerikanci glasaju za Trampa“, napisao je Beam u svojoj kolumni.

Beam piše da je Trampu podršku u trci za predsednika SAD-a pružio veoma neelitan klub oportunista, drugorazrednih likova, za koje važe vicevi „gde su sada?“, a koje on naziva „Klub muškaraca i žena sa lošom frizurom“.

Na njegovoj listi su se tako našli košarkaš Denis Rodman, Hulk Hogan, kako on kaže propali glumci Stiven Boldving i Gari Bjusi i kako kaže oni „kojima nece stići da se ruga ponaosob“: roker Ted Nugent, kantri pevačica Loreta Lin, ćerka pokojnog glumca Džona Vejna Aisa, bokser Majk Tajson i ostali.

Kontroverzni autor tekst završava porukom VIP licnostima koja glasi: „Čestitke svima! Vaše šanse da budete pozvani na inaguraciju 2017. su slicne šansama za osvajanje Nobelove nagradu za eksperimentalnu fiziku. Do tada, uživajte u kampanji! – navodi Beam.

Šešelj: Nadam se da će moja podrška Trampu biti presudna

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je da se nada da će njegova podrška biti presudna za pobedu Donalda Trampa na ovogodišnjim američkim predsedničkim izborima.

Šešelj je tako reagovao na informaciju da ga je kolumnista Boston Globa Aleks Beam svrstao u „VIP ličnosti koje podržavaju predsednickog kandidata Republikanske stranke Donalda Trampa.

„Uveren sam da će svi Srbi koji žive u Americi glasati za njega, ali i mnogi drugi Amerikanci koji cene moje političke poglede i ideologiju koju zastupam“, rekao je Šešelj.

Upitan zašto smatra da bi pobeda Donalda Trampa donela nešto pozitivno Srbiji, Šešelj je rekao da je Tramp jasno i glasno osudio bombardovanje Srbije i da se i u kampanji ponaša kao srpski prijatelj.

„Klintonka (Hilari Klinton) je, na primer, imala značajnu ulogu u bombardovanju Srbije kad je njen muž bio predsednik SAD, a Tramp je jasno i glasno osudio bombardovanje Srbije“, rekao je Šešelj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Donald TrampVojislav Šešelj
Komentari (0)
Dodaj komentar