Božinović ne veruje da će i policajci štrajkovati

ZAGREB – Potpredsednik hrvatske vlade i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, kaže da ne veruje da će policijski službenici takođe pokrenuti štrajk poput zaposlenih u prosveti, ali je odbio da komentariše to što je policija popisiva učesnike velikog zagrebačkog protesta.

„Ja ne očekujem, zbog toga što mi vodimo razgovore. Svima je u interesu da plate svih službenika budu veće. Mi smo samo u ovom mandatu kad je u pitanju policija podigli za nekoliko kategorija policijskih službenika plate i vratili smo plate onim policijskim službenicima više i visoke spreme koje su im ranije vlade oduzimale“, rekao je Božinović.

Komentarišući jučerašnji veliki protest zaposlenih u prosveti, koji je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu okupio između 30 i 40 hiljada učesnika, Božinović je rekao da je vlada u dosadašnjem mandatu veh nekoliko puta povećavala plate.

„Vlada ozbiljno shvata svoj posao, da nije tako ne bi već u ovom mandatu podigla plate javnim službenicima i državnim službenicima preko 11,5 posto. Znamo da je dogovoreno povećanje osnovice za šest odsto, tako da ovo je vlada koja je za razliku od ranijih u svom mandatu uspela da podigne zarade za 20 odsto“, rekao je Božinović.

Dodao je da to dovoljno govori o ozbiljnosti koju vlada poklanja i obrazovanju i drugim službama i na tom tragu ćemo nastaviti“, rekao je ministar, prenela je zagrebačka N1 tv.

Navode da je policija juče bila u školama i popisivala učesnike protesta u Zagrebu nije želie da komentariše.

Ministar je, inače, danas prištvovao primopredaji i demonstraciji 17 vozila i opreme namenjenih zaštiti spoljne granice Hrvatske i Evropske unije.

Oprema i vozila nabavljeni su iz projekta „Jačanje nadzora državne granice kroz nabavku sistema termovizijske kamere na prikolici s terenskim vozilom“ u okviru Fonda za unutarnju sigurnost – Instrumenta za financijsku podršku u području spoljnih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar