Bradić i Somaruga o unapređenju saradnje dve zemlje

BERN – Novopostavljeni ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradic urucio je danas akreditivna pisma predsednici Švajcarske Konfederacije Simoneti Somarugi, a u kraćem razgovoru nakon ceremonije obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, kao i da postoji prostor za njihov dalji razvoj i inteziviranje.

Somaruga je istakla da se poslednjih godina politicki i ekonomski odnosi dve zemlje krecu uzlaznom linijom.

Bradić je Somarugi preneo poziv predsednika Aleksandra Vucica da poseti Srbiju, na cemu je ona zahvalila.

Somaruga se interesovala za prioritete u buducem radu ambasadora Bradica i Ambasade u Bernu, a Bradić je kao jedna od glavnih prioriteta pomenuo dalje intenziviranje politickih odnosa, razvoj ekonomske saradnje, privlacenje švajcarskih investicija u Srbiju, pospešivanje saradnje u oblasti ekologije, nauke, istraživanja i na drugim poljima.

On je takođe izrazio zahvalnost Švajcarskoj na dosadašnjoj finansijskoj podršci Srbiji u okviru švajcarske Strategije razvoja kroz sprovodenje projekata u razlicitim ekonomskim i socijalnim segmentima.

Somaruga se interesovala i za stanje reformi i napredak Srbije u procesu evropskih integracija, kao i za trenutne situacije u vezi s migrantima, pri čemu je pohvalila dosadašnji partnerski odnos i dobru saradnju nadležnih institucija Srbije i Švajcarske u toj oblasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar