Britanici PRIZNALI: Nismo imali dokaze za Skripalja – samo smo pretpostavljali

Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije je priznalo da je zaključak o umešanosti Rusije u trovanje Skripalja između ostalog napravljen na osnovu pretpostavki.

Zaključak o krivici Rusije za trovanje Skripalja je napravljen na osnovu informacija da bivši ruski obaveštajci mogu da postanu mete, a ne na osnovu zaključka tajne laboratorije, naveli su u Ministarstvu inostranih poslova.

„Mi smo jasno, od samog početka, dali na znanje da su naši eksperti svetskog renomea u laboratoriji u Port Daunu identifikovali upotrebu supstance ’novičok‘, nervnog gasa koji se koristi u vojne svrhe, u Solsberiju“, navodi se u saopštenju.

„Naša su saznanja da je tokom poslednje decenije Rusija vršila istraživanja hemijske supstance, moguće za ubistva, i u okviru programa proizvela i čuvala male količine ’novičoka‘, a imamo i podatke o ranijim ubistvima koja su izvedene u Rusiji — naš zaključak je da Rusija vidi neke bivše obaveštajce kao mete“, navodi se u dokumentu.

„Rusija je odgovorna na taj drski i bezumni čin i međunarodna javnost se slaže sa nama, drugog objašnjenja nema“, naveo je predstavnik Vlade.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

britancinervni gasSkripalj
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    zapad i amerika zar je moguce da se ovako brukate

  • Dlugomir

    Nisam morao ni da gledam, znao sam da je vest sa Sputnjka.

  • B

    Sve lepo pise u britanskoj stampi. Julija Skripalj je nasledila 200.000€ od prodaje kuce svog pokojnog brata. Otrovana je dan nakon sto je dosla u posed novca. Njen otac nije bio glavna meta napada. To sigurno nije ucinila ruska drzava i to sigurno nije bio nervni otrov, jer ti otrovi deluju trenutno. Steta u odnosima Zapada i Rusije je ucinjena, a to je bio glavni motiv britanske histerije.

  • ILKE

    Dobro je to što su priznli. A Šta će sad da rade sa proteranim diplomatama, i oni i slepci koji su ih sledili?