Britanija se izvinila Rusiji zbog pretresa „Aeroflotovog“ aviona

Britanski centar za bezbednost avio letova izvinio se Rusiji zbog iznenadnog pretresa ruskog aviona A-321 kompanije „Aeroflot“, koji je krajem marta iz Moskve doleteo u London, izjavio je ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov.

Kako je rekao, britanska strana je ruskom Ministarstvu poslala objašnjenje zbog čega je pretres uopšte sproveden, saopštivši da je to učinio Centar za bezbednost letova, koji funkcioniše u okviru Organizacije međunarodnog civilnog vazduhoplovstva.

On međutim nije precizirao šta je navedeno u objašnjenju iako je ranije zamenik ministra unutrašnjih poslova Velike Britanije Ven Volas rekao da je pretres iniciran kako bi se sprečio organizovan kriminal.

Volas je tada rekao i da ništa neuobičajeno nije pronađeno u avionu stoga je i data dozvola da letelica poleti nazad za Moskvu.

Podsetimo, nakon što je avion doleteo na aerodrom „Hitrou“ i putnici napustili avion, iznenada je u njega ušla policija i insistirala da posada napusti avion kako bi bez osoblja pregledali avion.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aeroflotavionpretres
Komentari (0)
Dodaj komentar