Britanski parlament rekao „ne“ Terezi Mej

Britanski parlament je ponovo odbacio predlog sporazuma sa EU o „bregzitu“ i sada im predstoji glasanje o „bregzitu“ bez sporazuma.

Protiv sporazuma je bilo 391 poslanik, dok je „za“ bio 242 parlamentarac.

Kako je saopštila premijerka Tereza Mej, britanski poslanici će sada morati da odluče da li žele da napuste „bregzit“ ili raspisivanje novog referenduma.

Podsetimo, u januaru je već jednom Donji dom britanskog parlamenta ubedljivom većinom odbio dogovor o „bregzitu“, koji je vlada premijerke Tereze Mej postigla sa Evropskom unijom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bregzitvelika britanija
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Vidi se koliko si obrazovan

  • Anonimni

    Ti anonimni komentator, nisi imao hrabrosti da se potpišeš jer se bojiš da će te neko prepoznati, gde će se videti tvoje „visko“ obrazovanje, tvoja sposobnost da vidiš i neviđeno. Niko ama baš niko nije mogao da vidi kakvog je obrazovanja onaj koji je glasao na referendumu. Glasački listići su bili bez imena i školske spreme glasači, koji su mogli samo da zaokruže izlazak ili ostanak. Od kud tebe saznanje da su za izlazak glasali polupismeni britanski neobrazovani farmeri i starim neobrazovani gradjani?

  • Hu

    Od kud tebi „obrazovani!“ komentator podaci da su glasali za izlazak iz EU polupismeni britanski neobrazovani i farmeri glasali za izlazak i EU? Referendum je bio tajno glasanje, niko ama baš niko nije imao saznanje koji listi je pripadao poluobrazovanim farmerima ili neobrazovanim građanima. Da li uopšte ti imaš saznanje šta je to referendumsko glasanje?

  • Anonimni

    Referendum o izlasku iz EU,bio je takav kakav je, „zahvaljujuci“ polupismenim britanskim neobrazovanim farmerima,kao i starim neobrazovanim gradjanima. Gradjani Londona,studenti i svi obrazovani ljudi,glasali su protiv izlaska iz EU. Na zalost,kao i u svim zemljama,obrazovani ljudi,postaju zrtve onih neobrazovanih.Tako smo i mi u srbiji,devedesetih godina,postali zrtve neobrazovanog dela stanovnika srbije,koji su uporno glasali za Slobodana MIlosevica,te upropastili sve nas,koji smo znali,ko je on,i za sta je sve „sposoban“ da nas „uvali“ u rat sa NATO Paktom. I kako smo prosli,u tom ratu,Davida sa Golijatom.!