Ćalović: Katnić bi da zataška Pandora papire

PODGORICA – Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović-Marković izjavila je da glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću ne pada na pamet da vodi istragu o navodima iz Pandora papira koji se odnose na predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, već da mu je namera da slučaj što pre zatvori i zataška.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG, komentarisala navode glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da će saslušati Đukanovića i ocenila da je Katnić jasno pokazao da mu ne pada napamet da ozbiljno istražuje slučaj Đukanović, već da ga, navodi ona, što pre zatvori i zataška dok je još na funkciji.

Ćalović je rekla i da nema nameru da pomaže Katniću da, kako je rekla, „opere biografiju“ Đukanovića od ovog slučaja.

„Tražiću im da i meni napismeno pošalju pitanja, nemam nameru da idem u Tužilaštvo“, rekla je Ćalović-Marković i istakla da će se potruditi da priča ne ode u zaborav.

Dodala je da Katnić nije rekao da će tražiti podatke o finansijskim izveštajima Đukanovića i njegovog sina:

„Nije rekao da će pokušati da formira zajedničke istražne timove, što je jedan od mehanizama koje nudi Europol“.

Podaci iz Pandora papira su, tvrdi Ćalović-Marković, potpuno autentični jer su procureli iz provajdera, odnosno iz kompanija koje su pružačle ove usluge.

„Mi imamo i internu komunikaciju između ovih ljudi“, rekla je.

Na pitanje kako komentariše reakciju predsednika Đukanovića na Pandora papire, koji je rekao da je u pitanju „iskonstruisana afera za domaće političke potrebe“, Ćalović-Marković je rekla da se Đukanović svaki put do sada, kada se bilo šta desilo, branio da su u pitanju podmetanja.

„On kaže da su mu podmetali i Dubrovnik, i saradnju s Miloševićem, i privatiazacije, i S.Č., i logore po Crnoj Gori, i Štrpce, pa su mu onda podmetali aferu Snimak, pa Telekom. Sve su gospodinu Đukanoviću podmetnuli, a on nikad nije ni za šta snosio odgovornost“, istakla je Ćalović-Marković.

Đukanović, kako je rekla, prizna javnosti samo onoliko koliko mora, koliko je uhvaćen i kad je suočen sa dokazima.

Rekla je i da zabrinjava priča oko rata klanova koji se nastavlja, a koji će trajati sve dok im se, kako je istakla, ne bude oduzela imovina.

„Čak i kad uhapse pojedina lica ostanu im sredstva koja im omogućavaju da finansiraju odbranu, utiču na svedoke“, rekla je, između ostalog, Ćalović-Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar