Čelik: Protest zbog lidera LDP, očekuje sankcije za lidera Dve

SARAJEVO – Predsedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik izrazio je negodovanje u otvorenom pismu ambasadoru Srbije u BiH Aleksandru Đorđeviću zbog današnjeg incidenta ispred srpskog parlamenta, a posebno je zamerio vređanje lidera LDP Čedomira Jovanovića, pri čemu je, kaže, spomenut I Kanton Sarajevo.

Čelik u pismu srpskom ambasadoru piše da je Jovanović „dokazani prijatelj BiH“ i da je pre nekoliko dana dobio Povelju Kantona Sarajevo, te da su mu građani Sarajeva zahvalni na hrabrosti u iznošenju istine o proteklom ratu.

Nije mu, kaže, namera da komentariše ponašanje poslanika Boška Obradovića i pripadnika njegovog pokreta Dveri, koji su akteri jutrošnjeg incidenta, ali smatra svojom obavezom da reaguje na uvredljive reči upućene Kantonu Sarajevo.

„Zato Vam se obraćam, da u ime Skupštine Kantona Sarajevo izrazim negodovanje zbog ovog nemilog događaja. Nadam se da će Skupština Republike Srbije na adekvatan način sankcionisati zastupnika Boška Obradovića i njegovu političku grupaciju kako se slični incidenti ne bi ponavljali u budućnosti…“, naveo je, između ostalog, Čelik, preneo je sarajevski portal Klix.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar