Čestitke Mišela i Borelja Bajdenu i Harisovoj

BRISEL, 20. januara ( Tanjug) – Predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel čestitao je Džosefu Bajdenu i Kamali Haris na izboru za predsednika i potpredsednicu SAD.

U video poruci objavljenoj na sajtu Evropskog saveta, Mišel je naveo: „Kao svi narodni na svetu i američki narod zaslužuje lidere koji vode računa o njihovim nadanjima i brigama. Verujem da će predsednik Bajden i Kamala Haris učiti baš to“.

On je predložio novoj američkoj administraciji stvaranje pakta za „jaču Evropu, jaču Ameriku i bolji svet“ i pozvao na zajednički rad na pet prioriteta: jačanju multilateralne saradnje, borbi protiv Kovid-19, rešavanju klimatskih promena, obnovi ekonomije i brobi za bezbednost i mir u svetu.

”Vreme je da obnovimo saradnju”, poručio je Mišel i zaključio da je to u najboljem inetresu evropskog i američkog naroda, ali i celog sveta.

I šef diplomatije EU Žosep Borelj čestitao je na inauguraciji Džosefu Bajdenu i Kamali Haris i podravio nameru novog američkog predsednika da se ”ponovo angažuje sa svetom”.

”EU se nada otvaranju novog poglavlja u transatlantskim odnosima i zajedničkom radu na rešavanju gorućih kriza našeg vremena”, napisao je Borelj na Tviter nalogu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar