CG od HR traži izručenje Duška Tanaskovića

PODGORICA – Crna Gora je od Hrvatske zatražila izručenje Duška Tanaskovića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića sredinom juna u Budvi.

To je potvrđeno iz Ministarstva pravde Crne Gore za portal RTCG.

Dodali su da je i data saglasnost za raspisivanje međunarodne poternice za Lukom Pilčevićem, takođe osumnjičenim za učešće u pomenutoj likvidaciji.

Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Luka Pilčević iz Beograda osumnjičen za ubistvo Milića-Minje Šakovića, a da mu je u tome pomogao Kragujevčanin Duško Tanasković.

Izručenje Tanaskovića, navodi se, zatraženo je radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela „teško ubistvo’ u sticaju sa krivičnim delom „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, koja su izvršena na teritoriji Crne Gore.

Ukazali su da je poternica za Pilčević raspisana zbog istih krivičnih dela i istog događaja.

Prema policijskim evidencijama, pokojni Šaković važio je za istaknutog člana „škaljarskog klana“.

Tanasković je uhapšen pre nekoliko meseci nakon što je u Hrvatskoj na Pagu ispred jednog noćnog kluba ubio Gorana Vlaovića, navodno pripadnika „škaljarskog klana“.

Pilčević je iz Beograda, i o njemu nema nekih detaljnijih informacija.

Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto pre ponoći. U Šakovića je tom prilikom pucao muškarac, koji je potom pobegao.

Crnogorska policija je saopštila ranije da je ubistvo Šakoviča nastavak sukobljenih kotorskih klanova.

Nakon ubistva Šakovića, u Hrvatskoj je likvidiran Goran Vlaović, dok je početkom septembra potvrđeno da je u Istanbulu ubijen i osumnjičeni vođa „škaljarskog klana“ Jovan Vukotić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar