CG opozicija ponovo optužuje BGD i traži prelaznu vladu

PODGORICA – Stranke parlamentarne opozicije u Crnoj Gori, predvođenje DPS-om Mila Đukanovića, ponovo optužuju Beograd da je odgovoran za sve negativno što se događaja u toj državi, a izlaz iz aktuelnne političke krize vide u formiranju prelazne vlade ograničenog mandata sa zadatkom organizovanja vanrednih parlamentarnih izbora.

U zajedničkom saopštenju, navodi se da su poslednji događaji u vezi ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru pokazali „da Crna Gora ima marionetsku vladu koja je u potpunosti instrumentalizovana u službi tuđih, antidržavnih i anticrnogorskih interesa“.

Smatraju da događaji na Cetinju nije bio verski obred već, kako tvrde, „velikosrpska ofanzivu koja ima za cilj da obezliči Crnu Goru“.

Građanski otpor je, tvrde, sprečio državno poniženje koje je planirao „zvanični Beograd i aktuelne vlasti“.

U zajedničkom saopštenju DPS-a, SDP-a, Liberalne partije, SD, predstavnika manjiskih partija ukazuju da „aktuelnom vladom trenutno upravlja čovek kod koga ne postoji osnovna moralna, lična i državnička odgovornost, i koji je spreman da po cenu ljudskih žrtava ispunjava zahteve svojih nalogodavaca a sve u cilju stvaranja “srpskog sveta”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar