CG: Savet za bezbednost sutra o ustoličenju Joanikija

PODGORICA – Sednica Saveta za odbranu i bezbednost Crne Gore biće održana sutra u Vili „Gorica“ u Podgorici, a predsedavaće predsednik Crne Gore Milo Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako se najavljuje u saopštenju, na sednici će biti analizirana bezbednosna situacija u Crnoj Gori i donete odluke o aktivnostima nadležnih državnih organa u prevladavanju, kako se navodi, bezbednosnih izazova inspirisanih zakazanom intronizacijom mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, prenosi CDM.

Iz kabineta navode da je dnevnim redom planirano i donošenje, kako se kaže, pravila angažovanja i nacionalnih ograničenja za vreme učešća pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR na teritoriji KiM, razmatranje predloga za unapređenje državnih kapaciteta za suočavanje sa brojnim požarima koji su proteklih sedmica aktivni u Crnoj Gori, kadrovska i druga pitanja iz nadležnosti Saveta.

Patriotsko komitski savez, koji se protivi ustoličenju izabranog mitropolita Joanikija, zatražio je u utorak od Đukanovića da hitno sazove Savet za odbranu i bezbednost, povodom, kako su ocenili, alarmantne situacije u koju je državu dovela vlada Zdravka Krivokapića i da NATO partnere obavesti da njihovom državom, kako tvrde, „šetaju obučeni i naoružani pripadnici“ Vojske Srbije.

Mitropolit crnogorsko primorski SPC Joanikije potvrdio je ranije danas da će njegovo ustoličenje 5. septembra biti na Cetinju, uprkos pozivima da zbog podignutih tenzija bude izmešteno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar