CG: Tuzilacki savet razresio funkcije glavnog tuzioca Katnica

PODGORICA – Tužilački savet Crne Gore je na današnjoj sednici razrešio funkcije Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića na osnovu dokumentacije Fonda penzijskog osiguranja.

Za razrešenje Katnića glasalo je osam članova TS-a, dok su tužiteljke Sanja Jovićević i Đurđina Nina Ivanović bile protiv.

Na današnjoj sednici Tužilačkog saveta utvrđen je prestanak funkcije za devet državnih tužilaca zbog ostvarenog prava na starosnu penziju.

O specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću, zaključeno je, odlučivaće posebno.

Iako je u toku Upravni spor oko toga da li su Katniću i koliko uplaćivani doprinosi na beneficirani radni staž, koji je ostvario kao vojno lice, njemu je prekinut mandat. Milivoje Katnić je za Glavnog specijalnog tužioca izabran 23. juna 2015. godine.

Predsednica saveta Maja Jovanović je predložila da se prvo TS izjasni o devet tužilaca i tužiteljki, pa da se onda izjašnjavaju o predloženom izuzeću članova saveta, pre odlučivanja o Katniću, jer je jedino on tražio izuzeće članova.

Po Poslovniku Tužilačkog saveta predsednica tog tela donosi odluku o izuzeću člana TS-a.

Jovanović je odbila zahtev da se izuzmu članovi TS-a Miloša Vuksanovića, Steva Muka i Andreja Milovića, koje je tražio Katnić kada se bude glasalo o njegovom mandatu. Odbijena je i odluka o izuzeću tužiteljke Sanje Jovićević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar