CIA otkrila neverovatan podatak o Severnoj Koreji

Prema podacima koje je danas objavila američka CIA, samo 26 odsto populacije u Severnoj Koreji ima pristup električnoj energiji.

Prema podacima iz istog izvora pristup električnoj energiji u 25,8 milionskoj Severnoj Koreji ima oko 36 odsto ljudi koji žive u gradovima i oko 11 odsto populacije u provincijama, prenosi Jonhap.

Severna Koreja obezbeđuje oko 45 odsto svoje električne energije u termoelektranama i oko 55 odsto iz hidrocentrala, dok iz nuklearnih i obnovljivih energetskih izvora proizvodnja ne postoji, dodaje južnokorejska agencija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ciaSeverna Korejastruja
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Djape

    CIA ima sve proverene informacije a oni 20 miliona bezkucnika

  • milovan

    Pa i u drzavama Evropske unije nema struje u selima. Eto,u Hrvatskoj skoro 100 sela nema struju. I to samo zato sto u njima zive Srbi. I dali se EU zabrinila zbog toga.A ni Amerika se ne cese zbog toga.

  • bambi

    Trebali su uz to da dodaju amerikanci da 30% njihovog stanovnistva visi na socijali i nemaju redovno ni da jedu. Osim toga ako je stvarno tacno ovo sto su amerikanci izmislili u vezi severnokorejaca, to znaci da je u severnoj koreji blagostanje. Ziveti bez struje znaci ziveti bez kompjutera, mobilnih, zagadjivaca, opasnosti, zracenja, unistvanje prirode, …to znaci da njihova deca rastu u skladu sa prirodom, u prirodi, zdravi, srecni i nasmejani, za razliku od amerikanaca koji su debeli ko svinje, koji zderu genetski modifikovan otpad, zavisni od alkohola, cigareta i droge, provodeci citav dan uz marketing i buljeci u monitor.

  • Feki

    A kao amerikancima mnogo stalo do naroda u Severnoj Koreji.Koliko zemalja uništiše i naroda rasplakaše.Prokleti bili.