CMG: Kina sa zemljama inicijative Pojas i put razvija zelenu energiju

Potpredsednik kineske vlade Han Dženg pozvao je na zajedničke napore kako bi se omogućilo snabdevanje energijom zemalja koje učestvuju u Inicijativi Pojas i put, kao i da se preusmere na efikasniji, zeleniji i raznovrsniji pravac u okviru širih napora za odgovor na klimatske promene, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

U primedbama upućenim putem video veze na Drugoj ministarskoj konferenciji o Pojasu i putu, u ponedeljak, Han je ponovio obećanje Kine da će ojačati energetsku saradnju sa različitim državama, zajednički promovisati održivi razvoj globalnog energetskog sektora i osigurati energetsku bezbednost.

Hanove primedbe usledile su nakon prošlomesečne najave predsednika Si Djinpinga da nacija neće graditi nove energetske projekte vezane za ugalj u inostranstvu i da će pojačati podršku drugim zemljama u razvoju zelene energije i energije sa niskim sadržajem ugljenika.

Potpredsednik vlade je takodje naglasio potrebu da se zajednički promoviše sveobuhvatni rast energetskog sektora i poštovanje prava različitih nacija pri izboru vlastitih strategija razvoja energije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar