Crna Gora: Bez dogovora o izboru sudija Ustavnog suda

PODGORICA – Predstavnici poslaničkih klubova crnogorskog parlamenta završili su danas treći krug konsultacija o izboru sudija Ustavnog suda, bez dogovora.

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) je rečeneo da sutra neće glasati ni za jednog kandidata za sudiju Ustavnog suda, preneo je portal CdM.

Iz Demokratskog fronta (DF) su nakon sastanka poručili da će sutra izglasati Zakon o predsedniku, jer je, prema njihovom mišljenju, to jedini način izlaska iz krize.

Šef poslaničkog kluba Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović kazao je da je predsednik države i lider DPS Milo Đukanović „dva koraka koja smo napravili, vratio nazad“, prenele su podgoričke „Vijesti“.

„Sve varijante koje su bile na stolu – izbor sudija, vlade i organizacija prevremenih izbora. Njemu to ne odgovara. Traži izbore sutra, bez institucija. Mi ćemo da idemo svojim putem. Đukanovićeva odluka je i protiv mišljenja Venecijanaca, koji traže dogovor. Đukanović to ne želi“, rekao je Radulović na konferenciji za novinare nakon sastanka parlamentarnih stranaka u Skupštini.

Na stolu će, kako je rekao, prvo biti izbor sudija Ustavnog suda.

„Sigurno da tu nećemo imati podršku ni za jednog, a i da imamo, to ne bi bio funkcionalan sud. Redosled poteza je ovakav – sledeće je izglasavanje izmena Zakona o predsedniku, zatim pokretanje inicijative odgovornosti Đukanovića za ovakvo stanje, posle toga novi mandatar i izbor nove vlade, te program rada te vlade“, naveo je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar