Crna Gora: Pojedini ministri i poslanici podržali Bečića

PODGORICA – Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović pružio je podršku Aleksi Bečiću, nakon večerašnjeg razrešenja sa funkcije predsednika Skupštine Crne Gore.

„Podrška. Bila je čast sarađivati sa tobom kao predsednikom Skupštine. Ponosan sam na zajedničke uspehe ostvarene na dobrobit građana. Nastavljamo borbu za pravedniju i bogatiju Crnu Goru“, napisao je Milatović na Tviteru, prenele su podgoričke „Vijesti“.

I ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je podržao Bečića, navodeći da je razrešeni predsednik parlamenta svojim radom i postignutim rezultatima podsetio na to zašto je 30. avgusta 2020. odneta pobeda na izborima.

Nakon razrešenja predsednika Parlamenta Alekse Bečića i predsednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić poručio je da je borba za 30. avgust tek počela.

„Aleksa, neka ti bude na čast i ponos što te smenio organizovani kriminal sa izdajnicima iz Ure. Borba za 30. avgust je tek počela. Neka je na sramotu onima koji su večeras glasali, ali i onima koji ruše 30. avgust maltene od prvog dana“, napisao je Milačić na Tviteru.

Poslanici Skupštine Crne Gore smenili su večeras predsednika parlamenta Aleksu Bečića.

Za smenu Bečića glasala su 43 poslanika opozicije i koalicije „Crno na bijelo“.

Poslanici koalicije „Za budućnost Crne Gore“ i „Mir je naša nacija“ bili su protiv, dok uzdržanih nije bilo.

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković nije bio u sali tokom glasanja.

Bečić je prilikom prozivke za glasanje rekao da se neće izjasniti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar