Crna Gora: Sekulović i Brđanin žale zbog neprijatnosti

PODGORICA – Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopštili su da MUP i Uprava policije žale što su svi zajedno došli u situaciju koja je iziskivala mobilizaciju značajnih policijskih snaga.

„Dali smo sve od sebe da se ne prekorače ovlašćenja i da ispoštujemo sve aktere, a svaki primer za koji se navodi da je toga bilo pomno ćemo ispratiti“, naveli su Sekulović i Brđanin u zajedničkom saopštenju, prenosi portal RTCG.

Istakli su da žale zbog neprijatnosti koje su pojedini građani imali i pozvali političke lidere da rade na smirivanju tenzija.

Sekulović i Brđanin su ukazali da je atmosfera u uspostavljanju i očuvanju mira i reda tokom vikenda bila vrlo kompleksna i zahvalili pripadnicima policijskih snaga koji su, kako su naveli, delovali profesionalno, jedinstveno i dostojanstveno i odoleli pritiscima sa svih strana, dokazujući snagu institucija koje rade u interesu građana.

„MUP i Uprava policije žale i što su pojedini mediji, širenjem lažnih ili nedovoljno proverenih vesti, značajno podizali tenziju i otežavali situaciju“, naveli su Sekulović i Brđanin i dodali da su se, između ostalog, širile i dezinformacije da su pojedini delovi bezbednosnog sektora u lancu komande otkazali poslušnost, zatim da je povređena trudnica, a što je, kako navode, kasnije demantovano kao neistinito.

Istakli su da ničiji život nije vredniji od drugog i da su sve napore uložili da to pokažu, uvažavajući različita ljudska prava građana, ali i štiteći dignitet profesije, ustavno i sekularno ustrojstvo države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar