Čudo: Prodavao olovke da nahrani ćerku, a onda mu se dogodilo – ovo!

Abdul Halim al-Atar, sirijski izbeglica našao se u najvećem životnom problemu kada je morao da sa ćerkom napusti dom i prosi po Bejrutu.

Međutim, on nije želeo da sedi skrštenih ruku. Zamolio je neke lokalne trgovce da mu daju nekoliko olovaka, kako bi od njihove prodaje mogao da ćerki kupuje hleb.

Samo hleb i ništa više.

A dobio je mnogo više od toga.

Jedan stranac uslikao ga je u srcu Bejruta kako ponosno nudi ljudima nekoliko olovčica dok mu je umorna devojčica spavala na ramenu.

Fotografija je postala viralna, obišla je ceo svet a pogodila je pravo u srce Gisura Simonarsona, kompjuterskog programera iz Norveške koji je rešio da mu da šansu za novi život, prenosi sajt wittyfeed.com.

Na društvenim mrežama pokrenuo je kampanju prikupljanja novca za Abdula i ćerku i za samo nekoliko dana, na račun je leglo oko 200.000 dolara!

Abdul je dobio novac i otvorio je nekoliko restorana u Bejrutu u kojima je, kako ne bi bio sebičan, zaposlio više od 20 izbeglica iz Sirije.

Novac koji mu je ostao, ovaj humani čovek poslao je svojoj porodici u Siriji i prijateljima iz drugih gradova te zemlje.

https://twitter.com/ViralDailyClick/status/727201777339256833

„Želeo sam da dam primer ljudima da ako ikada, nakon što ostanu bez krova nad glavom, dobiju drugu šansu, ne misle samo na sebe“, rekao je Abdul kojem je brzo u posetu došao Norvežanin koji mu je dao drugi život.

Gisuru se prilikom susreta najviše obradovala Abdulova ćerka koja je kroz suze zagrlila Norvežanina shvativši da joj je dao nadu u lepše detinjstvo.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Čudosirija
Komentari (0)
Dodaj komentar