Čudo u Notr Damu: Vatrogasci utrčali u plamen i ugledali netaknut krst (video)

Vatrena stihija koja je oštetila Katedralu Notr Dam nije uspela da ošteti centralni krst.

https://youtu.be/ord0C23fo34

Pepeo, uništena umetnička dela, urušen krov i toranj, a u sred toga — netaknut centralni krst.

Tu čudesnu scenu zabeležila je i kamera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krstnort damvatrogasci
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Bogoljub

    Da li je to sa „opijumom za narod“ tacno ili nije, ne bih o tome. Kazu, sve je (manipulacija narodom) opijum za narod, sto covek pronadje,izmisli. Sve sto ljudskom bicu das na upotrebu, on to ili pokvari ili zloupotrebi. Hteo bih samo da naglasim da sve dok je narod bio privrzeniji crkvi, ili ´ajde Bogomoljama, dotle je razum,postovanje,moral i sve sto valja postojalo.Kako se narod opismenjuje i udaljava od crkve, sve vise nestaju prave vrednosti. Kad se covek nadje u nevolji, prvo sto se seti i jedine reci koje izgovori su, gospode Boze i majko moja pomagaj. Na kraju, niko ko je razuman se nece radovati izgaranju katedrale u Parizu. Kao i manastira Hilandar na svetoj Gori u Grckoj, pre par godina.

  • Razumno

    Bambi je logično odgovorio u vezi krsta a vi izmišljate i podmećete da je rekao da mu je drago što je bio požar. Religija jeste opijum za narod i što je narod neobrazovaniji, to je više verski zaluđen. Crkva Notre Dame je vredno arhitetektonsko zdanje ali je činjenica da je, kao i sve crkvene građevine, sagrađena da bude deo manipulacije ljudskim strahom od smrti.

  • bambi

    Neverovatno koja glupost od teksta i od zapazanja. Pa krst je od metala, od zlata. Da li znate koja je tacka topljenja zlata? Sacuvaj me Boze. Inace, cak su krst osvetleli svetlima razne bolje unutar crkve da bi efekat bio jos bolji. Jos da nadju suze na statui u obliku kondenzacije vazduha i eto cirkusa. Svi ti efekti, izmedju ostalog i sarena stakla na prozoru, zlato u nekontrolisanim kolicinama, akusticni svodovi, slike preko celog zida i tome slicno, imaju za cilj da opcine coveka i da ga navodno stave u neku petu dimenziju. Religija je najveci promasalj ljudske civilizaciji i ima za cilj da zaglupljjuje ljude i time na veoma jednostavan nacin da manipulise sa njima.

    • Sibirskiaris

      Eh, Bambi, Bambi iz kojeg crtanog ti ispade…