Cvijanović: Sa Vučićem o važnim nacionalnim pitanjima

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će na predstojećem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića s predstavnicima parlamentarnih stranaka iz tog entiteta BiH biti razgovarano o važnim nacionalnim pitanjima srpskog naroda.

„Ne mogu da pretpostavim na koji način svi učesnici doživljavaju taj sastanak. Ovo je prilika da se razmene mišljenja, prepoznaju određene stvari, uvažavajući sve ono što Srbija radi za nas, što nas pomaže finansijski i na svaki drugi način i što nikoga u BiH ne omalovažava“, rekla je sinoć Cvijanovićeva za prnjavorsku TV K3.

Ona je naglasila da Srbija kao potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma za BiH ima sva prava da bude izveštavana o onome što se dešava u RS.

„Mi ćemo na tom sastanku razmeniti mišljenja i ne očekujemo da nam neko da magičnu formulu za rešavanje problema, niti bi Vučić to ikada radio, što je i dokazao bezbroj puta“, navela je Cvijanovićeva.

Govoreći o neformiranju vlasti u drugom entitetu BiH, Federaciji BiH, ona je rekla da se zna ko su tamo glavni politički partneri i upitala: „Zašto onda ne formiraju federelnu vladu kada tamo nema SNSD-a koji optužuju i koji im je uvek problem?“.

Ona je dodala da postoji ogromna razlika između RS i FBiH jer ogromna većina stanovnika voli RS, za razliku od FBiH koju njeni stanovnici doživljavaju kao privremeno stanje, dok verovatno ne dođu do svog cilja, a to je samo jedna „Republika BiH“, kako predviđa Deklaracija bošnjačke Stranke demokratske akcije, bez entiteta i kantona.

„Suština je u tome da mi kao odgovorna politika nikome ništa ne sprečavamo, ne smanjujemo prostor za negovanje onog što jeste njegova potreba, interes, identitet, odnosno kultura, vera i tradicija“, navela je Cvijanovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar