Cvijanović zahvalila Vučiću i Srbiji na podršci

ZVORNIK – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za, kako je istakla, značajnu podršku koju Beograd pruža Srpskoj i na razumevanju prilika u BiH.

„Hvala im za to. Oni su uvek u funkciji zaštite svog naroda, bez obzira gde taj narod živeo“, rekla je Cvijanović.

Cvijanović je novinarima u Zvorniku rekla da veoma ceni politiku koju Srbija i Vučić sprovode prema svim Srbima u svetu i nastoje da ih, kako je rekla, na neki način, integrišu kroz različite projekte ili programe nacionalnog osveštavanja, da ih drže na okupu i u kontaktu sa svojim institucijama.

„To je za svaku pohvalu“, navela je Cvijanovićeva, prenela je Srna.

Komentarišući zahtev bošnjackcog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića visokom predstavniku, kojeg Srpska ne priznaje, da smeni srpskog člana tog tela Milorada Dodika, Cvijanović kaže da je to pokazuje njegovu nemoć i nemoć ove države.

Ocenila je da je BiH jadna zemlja u kojoj pozivaju stranca da smenjuje nekoga kome je njegov narod dao mandat.

Prema njenim rečima, narod je taj koji ima u svojim rukama moć da da mandat nekome da ga predstavlja, a nije to ni visoki predstavnik niti neko iz drugog entiteta.

“ Dodik je glas Republike Srpske u zajedničkoj instituciji“, rekla je Cvijanović.

Ona je upitala ko su Džaferović i Željko Komšić da traže smenu Dodika, imajući u vidu da su Džaferovića i Komšića birali Bošnjaci, a Dodika su birali ljudi u Republici Srpskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar