Da li Putin špijunira Hilari da bi pomogao Trampu?

Demokratsku stranku potresa skandal – „Vikiliks” je upravo objavio mejlove njenih najviših funkcionera, iz kojih se vidi da je partijski vrh, koji je trebalo da bude nepristrastan na utakmici između Hilari Klinton i Bernija Sandersa, sve vreme gledao kako da nanese štetu senatoru i pomogne bivšoj državnoj sekretarki.,

Hakovana prepiska, koja potvrđuje ono što je Sanders oduvek govorio – da se stranka stavila na stranu njegove rivalke – objavljena je pred početak četvorodnevne konvencije u Filadelfiji tokom koje će bivša prva dama i zvanično postati kandidatkinja za predsednika. I pre nego što se pomenuta elektronska pošta pojavila u javnosti, tabor liberala bio je u procepu, podeljen na klintonovce i sandersovce, pri čemu su ovi drugi pretili da u novembru neće glasati za ženu koja bi trebalo da ih sve predstavlja, jer je pobedila na preliminarnim izborima. Predsednica stranke Debi Vosermen Šulc je izjavila da će podneti ostavku, što je, prema pisanju „Vašington posta”, nevoljno uradila i pod ogromnim pritiskom kolega koji su insistirali da se povuče da bi umirila sandersovce i sprečila izliv njihovog masovnog nezadovoljstva na konvenciji u Pensilvaniji.

Štab Hilari Klinton optužio je Rusiju za sajber-napade uz tvrdnju da Kremlj pokušava da kompromituje bivšu prvu damu i pomogne njenom rivalu iz Republikanske stranke Donaldu Trampu da osvoji Belu kuću. Ali šta je to toliko kompromitujuće za demokrate? Ukratko, 19.000 objavljenih mejlova pokazuje da se partijska vrhuška dogovarala da sreže krila kampanji izrazitog levičara iz Vermonta, koji je, na zaprepašćenje establišmenta koji podržava Hilari Klinton, pobeđivao u nekoliko veoma značajnih država, i to među najmlađima i najobrazovanijima. Jedna od smicalica finansijskog direktora stranke bila je da Sandersu tokom javnog nastupa smesti pitanje o tome da li je religiozan.

(Jelena Stevanović, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Donald TrampHilari KlintonVladimir Putin
Komentari (0)
Dodaj komentar