Da sam vlasnik INA bio bih neverovatno besan na NO i Upravu

ZAGREB – Konsultant za komunikacije i informatički forenzičar Marko Rakar izjavio je da bi bio neverovatno besan na Nadzorni odbor i Upravu da je vlasnik INE, a posebno, kako kaže, na one koje bi lično imenovao.

„Ako nisu primetili potencijalnu štetu od milijardu kuna, onda zaslužuju ostavku. A sad vlada uopšte ne izražava zabrinutost niti ljutnju. A sad šef Nadzornog odbora kaže da niko ne zna kako INA funkcioniše“, rekao je Rakar za zagrebačku N1 tv.

Jedan od direktora u INI Damir Škugor je jedan od uhapšenih i do sada javnosti je bio relativno nepoznat.

Skugor je član vladajuće HDZ, iako su, kako prenosi zagrebačka N1 tv., iz stranke juče tvrdili da im je nepoznat. Iz HDZ su tvrdili takođe da se premijer Andrej Plenković ne poznaje sa Skugorom.

“Predsednik vlade nema nikakve veze s pozicijom g. Škugora u INA-i, niti ga lično poznaje. Odgovore na pitanja o poziciji g. Škugora u INA-i treba da da INA, a ne vlada, čije su službe pri Ministarstvu finansija i otkrile sumnjive poslovne procese i transakcije te blokirale nezakonito stečenu imovinu”, saopšteno je juče iz hrvatske vlade.

Iako su, navodi se, iz vlade zaboravili da spomenu, premijer Plenković i uhapšeni Josip Šurjak blisko su sarađivali u studentskim danima.

A onda je, prenosi ova tv., u medijima objavljena fotografija Plenkovića i Škugora, pa se, kažu, tako informacija iz vlade, da se ne poznaju pokazala pogrešnom.

Najmanje još jedan čovek iz vrha HDZ-a poznaje Škugora. To je, sudeći prema zajedničkoj fotografiji objavljenoj na Fejsbuku, predsednik parlamenta Gordan Jandroković.

“Sad je jasno zašto se Gordan Jandroković sakrio i zašto ne saziva vanrednu sednicu Sabora zbog ove neviđene pljačke INE. Svi su oni deo iste korumpirane klike koju je potrebno žurno maknuti s vlasti”, piše poslanik opozicionog Mosta Nikola Grmoja, koji je i objavio ovu fotografiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar