I dalje bez potvrde smrti vođe Islamske države

Moskva je danas ponovila da ne može da potvrdi da je lider Islamske države Abu Bakr el Bagdadi ubijen prošlog meseca u vazdušnom udaru u Siriji.

To je izjavio zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov, javila je agencija Interfaks, preneo je Rojters.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je pre četiri dana da proverava navode da je vođa Islamske države ubijen u ruskom vazdušnom napadu, izvedenom krajem maja u Raki.

Ovo ministarstvo je navelo da je vazdušni napad izveden 28. maja na komandni položaj Islamske države, gde su se njene vođe sastale kako bi raspravljali o rutama za izlazak terorista iz Rake putem takozvanog južnog koridora.

„Prema primljenoj informaciji, koja se proverava putem različitih kanala, sastanku je prisustvovao i vođa Islamske države Ibrahim Abu Bakr al Baghdadi, koji je eliminisan u napadu“, piše u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je Rusija obavestila SAD u vezi sa vazdušnim napadom na periferiji sirijskog grada koji je uporište Islamske države, tokom kojeg je moguće da je ubijen Al Bagdadi.

Šef diplomatije Sergej Lavrov je potom izjavio da Moskva nije 100 odsto sigurna da je Bagdadi ubijen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

islamska država
Komentari (0)
Dodaj komentar