Dan: Odbijen optužni predlog protiv Katnića

PODGORICA – Osnovni sud u Podgorici odbio je optužni predlog formiran u julu prošle godine protiv bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića za protivpravno hapšenje po privatnoj tužbi Zorana Bećirovića, potvrđeno je podgoričkkom Danu.

U odgovoru Nikolete Golubović, savetnika za odnose s javnošću Osnovnog suda u Podgorici piše, između ostalog, da je optužni predlog protiv Katniha odbijen, jer, kako se navodi, iz prikupljenih dokaza ne proizlazi osnovana sumnja da je učinio navedeno krivično delo.

Prvobitno je Višem sudu u Podgorici prošle godine dostavljen ovaj optužni predlog, ali rešenjem Apelacionog suda predmet predat podgoričkom Osnovnom sudu kao nadležnom.

Bećirović tužbom tereti Katnića da je protivpravno iskoristio svoj položaj kada je naložio njegovo hapšenje 28. novembra 2019. godine, odnosno kada ga je, kako se navodi u tužbi, „bez bilo kakvog pravnog osnova priveo nasred ulice Specijalni policijski tim po nalogu glavnog specijalnog tužioca“.

U tužbi se navodi da je time povređeno pravo na slobodu oštećenog Bećirovića, a kako su mediji ranje pisali, razlog privođenja Bećirovića na saslušanje krajem novembra 2019. bio je SMS upućen veštaku u kome mu, navodno, preti zbog slučaja vezanog za budvanski hotel „Avala“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar