Danas zajednička sednice opozicije o pljački u INI

ZAGREB – Poslanički klubovi opozicije održaće danas u saboru sednicu, na kojoj će dogovoriti zajednicko delovanje vezano uz aferu izvlačenja novca iz INE, a poslanik Mosta Nikola Grmoja kaže da je njihov cilj da nadigraju Gordana Jandrokovića i Andreja Plenkovića, koji su odbili da zakažu sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o „ovoj epskoj pljački“.

„Činjenica da naši građani dobijaju ogromne račune za energente i jasno je da kroz te račune plaćaju lopovsku maržu. Meni nije jasno kako naš premijer misli da će građani prihvatiti ovu ogromnu aferu. Mi svakih nedelju dana imamo novu aferu, i to od ključnih ministara. Ovo je neverovatan niz afera koji zapljuskuje građane“, rekao je Grmoja gostujući na zagrebačkoj N1 tv..

Pojasnio je da ovde nije pitanje da li je Plenković znao šta se događa u INI.

„To ne možemo znati, postoje indicije da su ljudi bliski Andreju Plenkoviću uključeni u ovo, od ministra Ćorića, a to ćemo tek saznati, ali definitivno postoji politička odgovornost. Zamislite da se u nekoj evropskoj zemlju, u jeku energetske krize, iz kompanije u kojoj država ima udele nestanu milioni“, rekao je Grmoja.

On kaže da je do otkrivanja ove afere došlo zbog uvođenja evra, jer je taj silni novac trebalo konvertovati.

„Konkretan cilj je da govorimo o tome da se u jeku energetske krize potkrada jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija hrvatska energetska kompanija. Uveren sam da se ovo ne događa samo u INI, nego i u HEP-u i u svim javnim kompanijama. Potkradaju se hrvatski građani, dok istovremeno dobijaju ogromne račune za gas i električnu energiju“, rekao je Grmoja o cilju opozicione akcije.

Na sastanku će biti klubovi poslanika Socijaldemokrata, SDP-a, Mosta, Zeleno-levog bloka, Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista, Centra i GLAS-a, HŠ-a i Radnicke fronte, IDS-a, Za pravednu Hrvatsku, Fokusa i nezavisnih poslanika.

Sednica opozicionih poslanika biće prenošena na Ju tjub kanalu hrvatskog sabora, a nakon sednice predviđene su izjave za medije.

Plenkković je na sinoć održanoj sednici proširenog stranačkog predsedništva upozorio da HDZ trpi ogromnu štetu zbog pljačke u INI.

Opozicija je za subotu najavila masovni protest ispred sedišta HDZ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar