Deca videla majku u toplesu, preti joj zatvorska kazna

Sud u američkoj saveznoj državi Juti odlučio je da je lokalni Zakon o nepristojnosti ustavan i odbio da odbaci optužbe protiv žene kojoj preti zatvorska kazna zbog toga što su je, u njenom stanu, u toplesu videla njena deca.

Tili Bjukenon u februaru prošle godine optužena je za tri tačke nepristojnosti. Prema njenoj izjavi, ona i muž postavljali su izolaciju u garaži pa su skinuli majice da se ne uprljaju.

Objasnila je deci, koja su u tom trenutku imala 9, 10 i 13 godina, da sebe smatra feministkinjom i da bi svaka osoba trebalo da se oseća prijatno u svojoj koži i da u svojoj kući hoda bez odeće. I dok majka tvrdi da se deca ne bi smela da se osećaju nelagodno zbog njenih golih grudi, tužioci su je optužili da se namerno skinula pred decom da bi im dokazala svoje stavove o jednakosti polova.

Takođe su naveli da je bila pod uticajem alkohola i da je navodno rekla da će se obući pod uslovom da joj muž pokaže svoje genitalije. Incident je prijavila majka dece kojoj su deca Bjukenonove prijavila šta im se dogodilo.

Prema zakonu u toj državi, ženama je zabranjeno da skidaju gornji deo odeće i da šetaju u toplesu pred detetom „pod okolnostima u kojima je osoba svesna da bi taj čin mogla izazvati alarm, šok ili uzbuđenje kod bilo koje strane“. Predviđena kazna za ovaj prekršaj je od 2 500 dolara i upis u registar seksualnih prestupnika na deset godina. Uz to, moguća je i zatvorska kazna u maksimalnom trajanju od 364 dana, prenosi Index.

Advokati optužene osporavaju ustavnost ovog zakona i tvrde da isti promoviše polnu diskriminaciju, a kao glavni argument navode da je i njen muž u spornom trenutku bio go, ali nije optužen ni za kakav prekršaj. Na temelju tih argumenata advokati su tražili da se sve optužbe odbace i da se sporni zakon ukine.

Bez obzira na navedene argumente sudija Kara Petit odbacila je predloge obrane i odlučila da će se suđenje održati. Svoju odluku argumentovala je time što ovaj incident uključuje decu, a prema njenom mišljenju zakoni koji na bilo koji način pokušavaju da se zaštite deca ne smeju da budu a priori odbačeni. U slučaju nepristojnosti i golotinje pred detetom optužnica može biti podignuta protiv osoba oba pola pa je prema njoj zakon svrsishodan.

„Podržavamo odluku suda da sprovodi zakone čiji cilj je da se zaštiti zdravlje, bezbednost, moral i blagostanje deteta i da se sprečiti njihova izloženost ovakvim delima“, izjavio je glavni tužilac Rajan Robinson nakon odluke.

Obrana nije imala komentar nakon ročišta, iako je nekoliko puta tokom rasprave spomenula da je zakon seksistički. Po izlasku sa suda advokat Lea Farel je samo kratko prokomentarisala da se moraju konsultovati s klijentkinjom oko sledećih koraka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decamajkatoples
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Balkan

    U Americi je sve moguce tako da me ovo ne iznenadjuje, zivi vi nama bili i samo ostanite medj vase granice ne idite dalje da sirite vasu demonkratiju. Ziveli

  • AA ( americki alah)

    u svedskoj je “ normalno“ da roditelji setaju goli pred decom, da ocevi vode kcerke u muske svlacionice gde su svi goli, a majke sinove. U svedskoj je velika izopacenost, ali se o tome ne prica. Svedska nacija je bolesna, ostatci ljubavi medju bliznjima su prisutni u javnosti, i misljenje o nekoj “ pravednoj, dobroj svedskoj “ je iluzija.

  • Anonimni

    mormonska država, i ovde dolaze njihovi misionari da nam isprave vijuge