Delegacija američkog kongresa zahvalna Poljskoj zbog Ukrajine

VARŠAVA – Delegacija američkog Kongresa koju predvodi predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi boravila je danas u Varšavi kako bi izrazila zahvalnost Poljskoj na humanitarnoj i drugoj podršci Ukrajini.

Članovi američke delegacije izrazili su, prema rečima Pelosi, duboku zahvalnost Amerike poljskoj vladi i poljskom narodu što su otvorili svoja srca i domove za ukrajinske izbeglice.

„Mi smo ponovo potvrdili obećanje naše nacije da će nastaviti da podržava humanitarne napore Poljske“, rekla je Pelosi, kako prenosi AP.

U izjavi posle sastanka sa poljskim predsednikom Andzejom Dudom, Pelosi ga je nazvala „cenjenim partnerom u podršci narodu Ukrajine u suočenju sa Putinovim brutalnim i ničim izazvanim ratom“.

Pelosi i šest američkih poslanika sastalo se s Dudom i poljskim poslanicima u Varšavi, a poseta je usledila nakon vikenda koji su proveli u Kijevu, gde su se sastali sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, obećavajući da će „podržati njegovu zemlju da pobedi Rusiju“, navodi AP.

Putovanje je usledilo dva dana nakon što je američki predsednik Džozef Bajden zatražio od Kongresa 33 milijarde dolara za jačanje ukrajinske borbe protiv Rusije, prenosi američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar