Delegacija Srbije sa generalnim direktorom „Ežisa“

LION – Ministri Siniša Mali i Tomislav Momirović, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sastali su se danas u Lionu sa generalnim direktorom kompanije „Ežis“, koja projektuje beogradski metro.

„Operativni sastanak sa generalnim direktorom kompanije “Ežis” Oliverom Buvarom, koja je naš partner na projektu izgradnje metroa u Beogradu“, napisao je Mali na instagramu, uz fotografije sa sastanka.

Kako je dodao, u razgovoru se utvrđuju dinamika i neophodne aktivnosti kako bi sve bilo spremno da krajem godine pocnu radovi na izgradnji metroa na Makiškom polju.

„Posebno nam je važno da projekti i studije za prvu, ali i drugu liniju metroa, budu završene na vreme, kako bi mogla da se ispoštuje predviđena dinaminka“, dodao je Mali.

Fotografije iz Liona, gde su se upoznali sa sistemom tamošnjeg metroa, na svom fejsbuku podelio je i Vesić, koji je naveo da je metro u Lionu otvoren 1974. godine, baš kada je, za vreme gradonačelnika Branka Pešića predstavljen projekat Beogradskog metroa.

„Skoro pola veka kasnije, nakon mnogo obećanja i marketinga prethodnih vlasti mi krećemo da gradimo metro u Beogradu“, naveo je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar