Demokrate najostrije osudile kamenovanje autobusa na Cetinju

PODGORICA – Demokratska Crna Gora najooštrije osudila je danas kamenovanje autobusa na Cetinju u kojem su bila deca iz Nikšića, saopštio je poslanik ove stranke Vladimir Martinović i pozvao nadležne da u skladu sa zakonima što pre procesuiraju vandale.

„Normalnom i dobronamernom čoveku je nepojmljivo da se ovakve situacije dešavaju u Crnoj Gori, državi koja pretenduje da bude prva naredna članica Evropske unije, demokratska i slobodna zemlja, koja se ponosi multiverskim i multinacionalnim skladom“, naveo je Martinović.

Istakao je da se to dogodilo u državi čiji je najvredniji resurs kroz celu njenu istoriju bio ljudski život, i gde se za čast davala i glava. „Ovo čemu smo svedočili nisu vrednosti Crne Gore, već sve suprotno od toga“, naveo je Martinović.

Poručio je da počinioci nisu ni Crnogorci ni predstavnici bilo koje nacije, niti predstavljaju slavnu Prestonicu Cetinje, jer, kako je naveo, „ovo nije delo kojim bi se ijedan Crnogorac niti Cetinjanin ikada u istoriji mogao podičiti.“

Ovo su, istakao je „nečasna i nasilna postupanja imanentna isključivo vojnicima delova bivše vlasti, koji podizanjem međunacionalnih i međuljudskih tenzija već duže vreme pokušavaju da destabilizuju crnogorsko društvo“.

„Zbog svega navedenog, pitamo Abazovića i Jokovića kao izvršitelje ustavnog puča i pokušaja vraćanja na vlast onih koji su ovaj ambijent u Crnoj Gori kreirali, je li ih sramota podrške ‘politici’ kamenovanja dece i izazivanja atmosfere mržnje, straha i nesigurnosti?!“, naveo je Matinović i upitao:

„Je li ih sramota, jer se eksponenti te devijantne politike zahvaljujući njima dvojici vraćaju da ‘mire’ i ‘demokratizuju Crnu Goru'“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar