DF o licemerju Demokratske CG

PODGORICA – Demokratski front saopštio je danas, povodom predloga rezolucije o genocidu u Veliki i Pivi tokom Drugog svetskog rata, koju su Demokrate Crne Gore prosledile parlamentu, da novim rezolucijama ne mogu da zamaskiraju štetu koju su već nanele srpskom narodu.

Demokrate su saopštile pre dva dana da su parlamentu prosledili Predlog rezolucije o genocidu u selu Velika i na Pivi tokom Drugog svetskog rata i očekuju da će je pdržati svi poslanici.

“Politika Demokrata koja se ogleda u onoj staroj izreci ‘svačiji drug, ničiji prijatelj” ovih dana doživljava fijasko. Pokušavajući da zarad pridobijanja glasova sebe predstave kao zaštitnike svih vera i nacija, postaju predmet podsmeha. Posle izdaje srpskih interesa, glasajući sa DPS-om sramnu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, sada predlažu Rezoluciju o genocidu u Pivi i Velici, i misle da će ovim neiskrenim potezom uspeti da zamaskiraju štetu koju su naneli srpskom narodu”, poručeno je id DF-a.

Iz DF-a podsećaju da su oni prvi predložili ovakvu rezoluciju, pre Demokrata, a koju je, kako navode, „Aleksa Bečić zaključao u fioci, predstavlja licemerstvo i nedoraslost bavljenja ozbiljnom politikom“.

Iz DF-a ocenjuju da je vrhunac političkog tumaranja Demokrata i izjava da su oni izglasali Rezoluciju da srpski narod nije genocidan, iako celokupna javnost dobro zna i tačan naziv i nameru izglasavanja rezolucije o Srebrenici.

Ukazujući da su rezoluciju o Srebrenici usvojili uprkos upozorenju da će poslužiti samo kao „inicijalna kapisla koja će zapaliti i ostale u regionu, pa i šire, da donesu istu antisrpsku rezoluciju, iz DF-a Demokratama poručuju da im je uzaludno „pravdanje i lažno kajanje“.

„Jer od svih šamara koje ste dobili, najviše boli onaj koji sami sebi niste udarili kada je trebalo”, navodi se u saopštenju DF-a, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar