DF: Stanković i Katnić da odgovore na optužbe Kneževića

PODGORICA – Demokratski front (DF) pozvao je danas vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se jasno odrede prema optužbama koje je sinoć na njihov račun izneo predsednik Atlas grupe Duško Knežević.

„Veoma je bitno da javnost dobije odgovore od dvojice čenih ljudi koji bi trebalo da budu sinonim za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a ne njegovi pokrovitelji“, navode iz DF-a.

Istovremeno oni od Stankovića traže da kaže da li je tačno da je preduzeće „Bemaks“ njegovom sinu poklonilo stan od 200 kvadrata u zgradi koju gradi Mitropolija Crnogorsko Primorska ispod Gorice i da se izjasni na optužbe da mu je sin u tesnoj vezi sa kriminalnim klanovima, i da je očev posrednik s vodećim kriminalcima u Crnoj Gori.

Od Katnića traže da se izjasni da li su mu vlasnik firme „Glosarij“ i još jedna osoba finansirali hacijendu u Novom selu i da li je prijavio to sponzorstvo nadležnima, kao i od kojih sredstava su on i ćerka kupili stan kod Vezirovog mosta.

„Da je ovo iole demokratska država, Ivica Stanković i Milivoje Katnić bi već danas podneli ostavke a sutra bi bili procesuirani i našli se u optužnici za pomaganje u izvršenju najtežih krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala. A koliko god im se činilo da je taj dan daleko, i da su sigurni u podzemlju režima, svetlost pravde će ih ubrzo obeležiti i žigosati“, navodi DF.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar