Diplomate Južne Koreje i SAD razgovaraće sa severnokorejskim kolegom u Švedskoj

Švedska je saopštila da će diplomate iz Južne Koreje i SAD prisustvovati razgovorima u toj zemlji sa zamenikom severnokorejskog ministra spoljnih poslova, uz „malu grupu medjunarodnih eksperata“.

U ministarstvu spoljnih poslova Švedske danas je Asošiejted presu rečeno da će se sastati južnokorejski diplomata Li Do-hon, specijalni izaslanik SAD za pregovore sa Severnom Korejom Stiv Bigan i zamenik šefa severnokorejske diplomatije Čoe Son Hui koji je u petak doputovao u Švedsku.

Švedsko ministarstvo nije objavilo kada će biti održan taj sastanak.

Razgovore sa severnokorejskim zvaničnikom organizuju Vlada Švedske i Stokholmski institut za istraživanje mira (SIPRI), a švedska agencija TT navodi da će oni trajati do utorka.

Švedska ima diplomatske odnose s Pjongjangom od 1973. i jedna je od retkih zapadnih država koja ima ambasadu u toj zemlji. Ona pruža i konzularne usluge za SAD.

Ministarka spoljnih poslova Švedske Margot Valstrom u martu je u Stokholmu razgovarala sa severnokorejskim kolegom Ri Jong Hoom, posle čega je usledio prvi sastanak lidera SAD i Severne Koreje, Donalda Trampa i Kim Džong Una, u junu u Singapuru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar