Đeljošaj se žalio strancima na odnos vlade prema Tuzima

PODGORICA – Nik Đeljošaj, predsednik najmlađe crnogorske opštine Tuzi, koju čini većinsko albansko stanovništvo, žalio se međunarodnim partnerima i Stejt departmentu na navodno loš odnos aktuelne vlade Zdravka Krivokapića prema toj opštini, zahtevajući da se sve to što pre promeni.

Đeljošaj tvrdi da je tokom pola godine, od preuzimanja vlasti, aktuelna vlada, kako kaže, prestala da postoji za Opštinu Tuzi.

Tvrdi i da ih vlada diskriminiše i ne sarađuje iz, kako navodi, različitih razloga, a najviše „zbog mržnje koje imaju prema narodu koji živi na ovim prostorima“.

Tvrdi i da vlada na organizovan način, radi na urušavanju Opštine Tuzi, kao krajnji cilj. „Poslaću im poruku, koja je odavno poslata Slobodanu Miloševiću, a pošto ne vidimo razliku u politici prema nama. ‘Ne brini moja Malesijo, jer imaš svoje sinove u Americi'“, naveo je, između ostalog, Đeljošaj.

Tvrdi da takvi odnosi vlade prema Tuzima utiču na ekonomski razvoj te opštine.

“O tome sam obavestio sve međunarodne partnere, pa sve do deska za Crna Goru u Stejt departmentu, gde su u direktnoj komunikaciji bili naši lobisti i albansko-američke organizacije“, naveo je Đeljošaj, preneo je podgorički Dan.

Uprkos tome, Đeljošaj kaže da u Tuzima sve funkcioniše prema planu, ali dodaje da neće „zavisiti od onih koji žele najgore jednoj celoj opštini u državi gde vladaju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar