DNR: Niko nije izašao koridorom iz Azovstalja

MOSKVA – Niko nije iskoristio novouspostavljeni humanitarni koridor za civile kod čeličane Azovstalj u Marijupolju, izjavio je danas šef kabineta lidera Donjecke Narodne Republike Aleksej Nikonorov.

„Ne, nijedna jedina osoba nije izašla. Humanitarni koridori su više puta uspostavljeni. Oni koji su želeli da odu, otišli su“, rekao je Nikoronov za ruski Prvi TV kanal, prenosi TAS S.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je ranije danas da je ruska vojska prekinula vatru i otvorila humanitarni koridor kojim ukrajinski borci koji su dobrovoljno položili oružje mogu da napuste fabriku Azovstalj u Marijupolju.

U međuvremenu Moskva traži da civilima bude omogućeno da izađu iz fabrike Azovstalj, ukoliko ih tamo ima. Danas je, naime, načelnik ruskog Centra za kontrolu nacionalne odbrane general-pukovnik Mihail Mizincev pozvao da se civilima omogući da napuste fabriku, izrazivši istovremeno uverenje da je u pitanju još jedno „informativno spinovanje“ ukrajinskih vlasti, te da tamo civila i nema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar