Doktorka pozitivna nakon prve doze vakcine

Antonela Franko, direktorka odeljenja za Infektivne bolesti bolnice Umberto I iz Sirakuze u Italiji, nakon što se proširila vest da je zaražena iako se vakcinisala, izjavila je za italijanske medije da je pozitivna.

Antonela Franko je poručila da će ponovo primiti vakcinu. „Opet ću se vakcinisati (potrebno je vakcinisati se dva puta), jer je to jedina šansa da pobedimo u ovoj borbi, Da se nisam vakcinisala, virus bi mi sigurno prouzrokovao veću štetu“, rekla je Franko.

„Vakcina proizvodi protein Spajk, koji pomaže da se prave antitela protiv kovida i blokira virtuelno napredovanje virusa. Omogućiće blokiranje viralne replikacije i umanjiće patogene efekte virusa“, istakla je Franko.

Doktorka je takođe rekla da se testirala pre vakcinacije, da je rezultat negativan i da je sigurno bila u procesu inkubacije.

„Vakcina omogućava imunizaciju samo posle druge doze“

Predsednik Višeg saveta za zdravstvo Franko Lokateli intervenisao je i dao izjavu za medije rekavši da vakcina omogućava imunizaciju samo posle druge doze.

„Ovo je jedan od razloga zašto ne smemo da prestanemo se ponašamo odgovorno i nakon prve doze vakcine. U naučnim tekstovima je jasno naznačeno da su se u kliničkim studijama zarazile virusom osobe koje su primile prvu dozu zato što odgovor imuno sistema još uvek nije u funkciji zaštite. To postaje tek nakon druge doze“, rekao je Lokateli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

doktorkavakcina protiv korone
Komentari (0)
Dodaj komentar