Državni tužilac Australije poriče optužbe za silovanje

KANBERA – Državni tužilac Australije Kristijan Porter potvrdio je da je on taj, do sada neimenovani ministar kabineta, čiju ostavku traži deo javnosti nakon navoda da je silovao tinejdžerku (16) pre više od 30 godina, i negirao je sve optužbe, prenosi CNN.

Na konferenciji za novinare Porter je saopštio da je on član kabineta koji je optužen za silovanje i snažno je negirao optužbe i sve što je u javnosti izneto protiv njega, ali i poručio da neće podneti ostavku funkciju, već će samo uzeti kraće odsustvo.

„Ako odstupim sa svoje funkcije zbog navoda o nečemu što se jednostavno nije dogodilo, tada bilo koja osoba u Australiji može izgubiti svoju karijeru, posao, životna postignuća i to sve na osnovu ničega više od optužbe“, rekao je Porter, prenosi CNN.

Policija Novog Južnog Velsa u utorak je saopstila da je zatvorila istragu o navodima za silovanje koje je izvršio Porter, jer nema dovoljno relevantnih dokaza za njen nastavak.

CNN prenosi da je ovaj slučaj izašao na videlo nakon što su izjave navodne žrtve silovanja anonimno poslate u kabinet premijera i dve poslanice iz opozicionih partija u proteklih nedelju dana.

Senatorka stranke Zeleni, Sara Hanson Jang, kojoj je poslata jedna od kopija izjave, rekla je za CNN da je tada još neimenovanog ministra jedna žena optužila za silovanje koje se dogodilo kada je ona imala 16 godina i da je navodna žrtva preminula u 49. godini u junu 2020.

Premijer Australije Skot Morison u ponedeljak je stao uz optuženog Portera, čiju ostavku je tražio deo javnosti, i rekao je da je on oštro i u potpunosti negirao sve navode u vezi silovanja i dodao da je slučaj prepušten policiji, prenosi CNN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar