Dubinski o mutnim poslovima bivšeg ministra i Hantera Bajdena

KIJEV – Ukrajinska kancelarija glavnog tužioca podigla je optužnicu protiv vlasnika energetske kompanije Burisma Holdings, bivšeg ministra ekologije Nikolaja Zločevskog, u kojoj se pominje da su sin bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena, Hunter, kao član odbora Burisme i njegovi partneri dobili 16,5 miliona dolara za svoje usluge.

Ovo je danas izjavio poslanik vladajuće stranke Sluga naroda Aleksandar Dubinski na konferenciji za novinare, pozivajući se na materijale iz istrage.

On tvrdi da je nastao iz skrivene kriminalne aktivnosti, preneo je TAS S.

„Ova nova optužba glavnog tužilaštva napisana je protiv Zločevskog, ali su mediji imali uvid u nju“, rekao je Dubinski i dodao da je optužnica pripremljena 14. novembra.

Prema njegovim rečima, sin potpredsednika Džoa Bajdena primao je naknadu za svoje usluge, pri čemu ona potiče iz kriminalnih poslova i od pranja novca, tačnije, kako je pojasnio, ukraden je od građana.

Dubinski je naveo da podaci o prihodima Hantera Bajdena, prema ugovoru koji je imao sa Burismom, pokazuju kako je novac isisavan iz Ukrajine.

On je citirao istraživanje novinara i materijale iz suda kako bi objasnio da ove informacije čine deo opsežne šeme pranja novca Zločevskog, koja je uključivala politicare iz vremena bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča i Petra Porošenka, uz podršku bivše guvernerke Narodne banke Ukrajine Valerije Gontareve.
Prema navodima Dubinskog, ukrajinski politicari su krali državni novac godinama i ulagali ga u ukrajinske državne obveznice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    ukrajinski politicari su krali državni novac godinama i ulagali ga u ukrajinske državne obveznice.