Duhaček hapšenje smatra pritiskom na slobodu govora

ZAGREB – Novčano kažnjeni novinar hrvatskog portala Index, Gordan Duhaček, smatra da je njegovo hapšenje i presuda zapravo pritisak na novinare, građane i slobodu govora.

Duhaček, koji je proglašenim krivim zbog tvita u kojem je komentarisao slučaj postupanja policije iz Zadra, uz pogrdnu skraćenicu „ACAB“, izjavio je za zagrebačku N1 tv da „policija očito ima svoje prioritete koji dolaze iz kulture koja vlada u policiji i politike koja upravlja policijom“.“

Dvostruke konotacije su rezervisane za (ustaši poklič) ‘za dom spremni’ što se tiče našeg premijera, a pank parola je posve zakonski neprihvatljiva”, rekao je.

Kaže da u Hrvatskoj represivni aparat mnogo više gazi pankere nego što se bavi problemom ustaštva.

Opisujući opširno zbivanja proteklih dana, Duhaček je rekao da mu je tokom boravka u pritvoru došao sudija Krešimir Ožanić Ii rekao da bi najbolje bilo da prizna ili će u protivnom dobiti 30 dana zatvora.

Ispričao je da je nakon dvadesetominutne rasprave, ponašanje sudije Ožanića doživeo kao nešto „neočekivano i neprofesionalno“.

„Stekao sam utisak da sudija ne želi da čuje moje objašnjenje, već da je unapred doneo odluku“, rekao je Duhaček.

Duhaček je rekao i da ne bi želeo da policija podigne nivo represije, jer smatra da treba živeti u društvu u kojem „klinci“ mogu nositi majice na kojima piše ACAB, bez straha od privođenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar