Dvoje uhapšeno zbog seksualnih napada u Kelnu

Dvojica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su umešani u seksualne napade koji su se dogodili u novogodišnjoj noći u zapadnom nemačkom gradu Kelnu, saopštili su danas zvaničnici.

Osumnjičeni su uhapšeni nakon što su vlasti u Kelnu u utorak objavile fotografije muškaraca osumnjičenih za seksualne napade na žene u novogodišnjoj noći u tom gradu.

„Medju uhapšenima je dvadesetšestogodišnji muškarac iz Alžira, on je prepoznat na jednoj od objavljenih fotografija i vrlo brzo uhapšen u gradu Kerpenu. Drugi osumnjičeni je tridesetjednogodišnji Iračanin, koji se takodje na objavljenim fotografijama, on se predao u Hamu, severoistočno od Kelna“, izjavio je portparol tužilaštva Ulrik Bremer.
 
Mladji muškarac iz Alžira optužen je za učestvovanje u grupnom seksualnom napadu i pokušaju pljačke jedne žene, dok je Iračanin osumnjičen da je uputio neprimerene seksualne komentare jednoj ženi i njenoj porodici. 

Policija u Kelnu primila je više od 1.000 prijava zbog seksualnih napada i pljačkanja na ulicama tog nemačkog grada u novogodišnjoj noći.

Niz kradja i napada na žene kod glavne stanice u Kelnu, za koje su uglavnom optuženi stranci, izazvao je negodovanje u Nemačkoj koja je prošle godine prihvatila veliki broj izbeglica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar