Džeb Buš na skup u San Francisko stigao koristeći usluge Ubera

Kandidat u trci za predsednika SAD, republikanac Džeb Buš, na skupu u San Francisku pozdravio je ideju tehnološkog preduzetništva i praksu pokretanja startap kompanija koja bi „prodrmala“ školski i zdravstveni sistem i kulturu poslovanja.

Džeb Buš je na skup zaposlenih u preduzeću za onlajn povezivanje klijenata i lokalnih profesionalaca, Tamteku (Thumbtack), došao koristeći uslugu Ubera, američke kompanije koja aplikacijom za smart telefone omogućava jeftin prevoz.
    
Njegova poruka okupljenima bila je da je protiv „kolotečine“ i stagnacije Vašingtona.    

„Vlada danas više liči na (kompaniju) Dženeral motors (General) 1975. godine. A vlada budućnosti više treba da izgleda kao Tamtek“, rekao je u četvrtak Džeb Buš.   

Bivši guverner Floride u zalivu San Franciska nastoji da istakne razlike sa demokratskim kandidatom u predsedničkoj trci, Hilari Klinton, posebno u oblastima tehnologije i biznisa.  

Primer za to je i način poslovanja kompanija poput Ubera. Buš tvrdi da, ukoliko te kompanije krše pravila o zapošljavanju, postoje načini da se to ispravi.

„Činjenica je da to zapravo remeti stari poredak“, naveo je Džeb Buš.

Publika je bila pristojna, raspitivala se o tome šta Buš misli o proverama kada su u pitanju dozvole za oružje, plate za žene ili diskriminacije gej i lezbijskog stanovništva.  

Osnivač i direktor Tamteka Marko Zapakosta rekao je da ne zna koliko republikanaca ima među zaposlenima i nije nagovestio za koga bi on glasao na izborima. On je takođe rekao da je bio iznenađen kada su ga iz Bušovog tima zvali u vezi sa posetom.

Džeb Buš se iz gradske većnice San Franciska, gde je govorio pred 75 radnika Tamteka, uputio na skup za prikupljanje sredstava za kampanju u Silicijumskoj dolini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar